Αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Σαντορίνη 6-3-2017

Αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τον νέο Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης

Το 2012 ξεκινήσαμε μια μικρή ομάδα  8 ανθρώπων, αναζητώντας τρόπο να μάθουμε ιστιοπλοΐα. Ήρθαμε σε επαφή πολλές φορές με τα μέλη του ΝΑΟΣ (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Σαντορίνης). Ο παραπάνω σύλλογος είχε οργανωθεί και λειτουργούσε με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο της Γλυφάδας. Τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται δραστηριότητες και ο σύλλογος φαίνεται σε αδράνεια.  Οι συνεχείς προσπάθειές μας για την ένταξή μας στα μέλη του ή και ακόμα την επαναδραστηριοποίησή του συλλόγου,  έπεσαν στο κενό.  Μετά τις άκαρπες προσπάθειες  και μάλλον η αρνητική στάση των μελών του για συνεννόηση, μας οδήγησε να, αναζητήσουμε άλλο τρόπο να γίνουμε ιστιοπλόοι.  Σε συνεργασία με τον ΝΑΣΠΟΡ (Ναυτικό Αθλητικό Σωματείο Πόρτο Ράφτη) προσκαλέσαμε και ήλθε στο νησί μας το Νοέμβρη του 2012 ο Βασίλης ο Μηλιώτης, ένας καταπληκτικός δάσκαλος, που μέσα σε 20 μέρες εντατικών θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων,  μας μετέδωσε την αγάπη του για την ναυσιπλοΐα. Από τότε  με μεγάλο ενθουσιασμό  θελήσαμε να γνωρίσουμε στους συμπατριώτες μας την ιστιοπλοΐα και σε συνεργασία με τον ΝΑΣΠΟΡ, οργανώνουμε  κάθε Νοέμβρη μέχρι και σήμερα, με δική μας πρωτοβουλία και χωρίς ενεργό  όμιλο στην Σαντορίνη, μαθήματα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης.  Έχουν πάρει πτυχίο ιστιοπλοΐας 73 συμπατριώτες μας.  Τρείς από τους αποφοίτους μαθητές συμμετείχαν στο Ράλλη Αιγαίου το 2016 και βγήκαν δεύτεροι με το Αφροδίτη του Βασίλη Μηλιώτη.

Η παρέα σιγά σιγά μεγάλωσε και επειδή ζούμε στην Σαντορίνη μία από τις πρώτες ναυτικές δυνάμεις των Κυκλάδων, (το 1843 – 1858 έχτισε στους ταρσανάδες της 70 Ιστιοφόρα) και επειδή η επιθυμία  συμπατριωτών μας , για λογαριασμό τους ή και για τα παιδιά τους,  μας παρότρυναν να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη οργάνωση για την γνώση της ιστιοπλοΐας. Αποφασίσαμε, γνωστοποιώντας  την θέλησή μας για την ίδρυση ναυταθλητικού σωματείου  στους συμπατριώτες μας, να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυσή του.
Την 1-11-2016 με  21 ιδρυτικά μέλη ιδρύσαμε σωματείο.

Το λογότυπό μας έχει τον τιμονιέρη από το πλοίο της τοιχογραφίας των ανασκαφών  του Ακρωτηρίου.

Η ιστοσελίδα μας που είναι υπό κατασκευή είναι: http://www.santorininc.com/.

Σας επισυνάπτουμε το καταστατικό του σωματείου, την διάταξη αναγνώρισης από το ειρηνοδικείο Θήρας, την αίτησή μας για παραχώρηση γραφείου από το λιμενικό ταμείο και την αρνητική απάντησή τους γιατί δεν είμαστε αναγνωρισμένοι από την Γ. Γ. Αθλητισμού.

Αιτούμεθα μία βεβαίωση αναγνώρισης για να μας  παραχωρήσουν χώρο στο ένα και μοναδικό, στο λιμανάκι της Βλιχάδας.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Για το σωματείο ο πρόεδρος

Αντώνης Καραμολέγκος