Αίτημα προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Σαντορίνη 10-3-2017

Αίτημα προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  από τον νέο Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης για να εγγραφούμε ως αθλητικό σωματείο.

Το 2012 ξεκινήσαμε μια μικρή ομάδα  8 ανθρώπων, αναζητώντας τρόπο να μάθουμε ιστιοπλοΐα. Ήρθαμε σε επαφή πολλές φορές με τα μέλη του ΝΑΟΣ (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Σαντορίνης). Ο παραπάνω σύλλογος είχε οργανωθεί και λειτουργούσε με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο της Γλυφάδας. Τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται δραστηριότητες και ο σύλλογος φαίνεται σε αδράνεια και τα 15 σκαφάκια του έχουν καταστραφεί, έτσι όπως είναι παρατημένα στην ύπαιθρο.  Οι συνεχείς προσπάθειές μας για την ένταξή μας στα μέλη του ή και ακόμα την επαναδραστηριοποίησή του συλλόγου,  έπεσαν στο κενό.  Μετά τις άκαρπες προσπάθειες  και μάλλον η αρνητική στάση των μελών του για συνεννόηση, μας οδήγησε να, αναζητήσουμε άλλο τρόπο να γίνουμε ιστιοπλόοι.  Σε συνεργασία με τον ΝΑΣΠΟΡ (Ναυτικό Αθλητικό Σωματείο Πόρτο Ράφτη) οργανώνουμε  κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, με δική μας πρωτοβουλία και χωρίς ενεργό  όμιλο στην Σαντορίνη, μαθήματα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης. Τρείς από τους αποφοίτους μαθητές συμμετείχαν στο Ράλλη Αιγαίου το 2016 και βγήκαν δεύτεροι με το Αφροδίτη του Βασίλη Μηλιώτη.

Η παρέα σιγά σιγά μεγάλωσε και επειδή ζούμε στην Σαντορίνη μία από τις πρώτες ναυτικές δυνάμεις των Κυκλάδων, (το 1843 – 1858 έχτισε στους ταρσανάδες της 70 Ιστιοφόρα) και επειδή η επιθυμία  συμπατριωτών μας , για λογαριασμό τους ή και για τα παιδιά τους,  μας παρότρυναν να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη οργάνωση για την γνώση της ιστιοπλοΐας. Αποφασίσαμε, γνωστοποιώντας  την θέλησή μας για την ίδρυση ναυταθλητικού σωματείου  στους συμπατριώτες μας, να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυσή του.      Την 1-11-2016 με  21 ιδρυτικά μέλη ιδρύσαμε σωματείο.

Το λογότυπό μας έχει τον τιμονιέρη από το πλοίο της τοιχογραφίας των ανασκαφών  του Ακρωτηρίου.

Η ιστοσελίδα μας που είναι υπό κατασκευή είναι: http://www.santorininc.com/.

Έχουμε πολλούς πατριώτες μας που προτίθενται να γίνουν χορηγοί και θα βοηθήσουν να πάρουμε τα πρώτα σκαφάκια και να προσλάβουμε προπονητή.

Κάναμε αίτηση στο Λιμενικό Ταμείο για παραχώρηση γραφείου για να βγάλουμε Α.Φ.Μ. και η απάντησή τους μετά από 20 μέρες, ήταν αρνητική, γιατί δεν είμαστε αναγνωρισμένοι από την Γ. Γ. Αθλητισμού, με αποτέλεσμα τώρα να είμαστε εκπρόθεσμοι στην Εφορία και θα πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο.

Αιτούμεθα να μας εγγράψεται στο δυναμικό σας για να μας  παραχωρήσουν χώρο στο ένα και μοναδικό λιμανάκι, στο αλιευτικό καταφύγιο  της Βλιχάδας.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Για το σωματείο ο πρόεδρος

Αντώνης Καραμολέγκος