Ευχαριστήριο προς κ. Ανδρέα Μεταξά – SANTO MARIS OIA SANTORINI

Προς: Μαρμάρι Α.Ε. Ξενοδοχείο Santo Maris Οία Θήρας

Κ. Ανδρέα Μεταξά,
Σαντορίνη 09-05-2018
Αρ. Πρωτ. 91

Κύριε Ανδρέα η χορηγία σας 2500 ευρώ  στον Ν.Ο.Σ. (Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης) μας δίνει δύναμη και μεγάλη χαρά, για να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα για τα παιδιά της Σαντορίνης.

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω και να σας αναφέρω επιγραμματικά λίγα λόγια για τον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης.

Σκοπός και όραμα του ομίλου μας είναι να μεταφέρει τις ιστιοπλοϊκές και ναυτικές γνώσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο νησί δημιουργώντας ένα φυτώριο αυριανών αθλητών, πρωταθλητών και γιατί όχι ολυμπιονικών.

Να δοθεί ή διέξοδος σε πολλά παιδιά να απασχοληθούν τον ελεύθερο χρόνο τους με το άθλημα και να αποτραβηχτούν από συνήθειες της εποχής μας που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Μέσα από τον όμιλο θα δοθεί σε πολλά παιδιά η ευκαιρία για επαγγελματική απασχόληση και αποκατάσταση αφού το νησί έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στο επάγγελμα του καπετάνιου (skipper) και κυρίως έμπειρων ιστιοπλόων λόγω του μεγάλου αριθμού των επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών που έχει το νησί σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Είμαστε 52 εγγεγραμμένα τακτικά μέλη. Σήμερα στο όμιλο είναι εγγεγραμμένοι 41 μικροί αθλητές από 7 – 15 χρονών και στη λίστα αναμονής είναι 56 που κάθε μέρα μεγαλώνει δημιουργώντας την ανάγκη για αγορά καινούργιων υλικών  όπως σκαφών, εξοπλισμού αλλά και κάλυψη των εξόδων ακόμη ενός προπονητή και μελλοντικά την διεξαγωγή αγώνων αλλά και την συμμετοχή του ομίλου μας σε πανελλαδικούς αγώνες.

Ο Θηραϊκός λαός έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και αυτό, το τεκμηριώνει το γεγονός ότι στην εκδήλωση γνωριμίας που κάναμε στις 29-09-2017 στην παραλία της Βλυχάδας, μας τίμησαν με την παρουσία τους 700 συμπατριώτες που μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία.

Από 01-11-2017 έως 25-11-2017 σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πόρτο Ράφτη παραδώσαμε μαθήματα ανοιχτής Θαλάσσης όπου συμμετείχαν  25 συμπατριώτες μας για να αποκτήσουν πτυχίο ανοιχτής θαλάσσης. Επίσης μία ομάδα από τα ιδρυτικά μέλη του Ν.Ο.Σ.  8  ατόμων τα τελευταία 7 έτη οργανώσαμε μαθήματα ανοιχτής θαλάσσης σε συνεργασία με τον Ν.Α.Σ.Π.Ο.Ρ. και έχουν πάρει πτυχία 99 συμπατριώτες μας και αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που 2 από αυτούς, ο Δημήτρης Ζώρζος και ο Χρίστος Γαλαίος, αγωνίστηκαν στο Ράλλη Αιγαίου και κατέχτησαν την τρίτη θέση το 2016 και την δεύτερη θέση στην κατηγορία τους το 2017.

Ο Ν.Ο.Σ. έχει αποκτήσει 6 σκαφάκια optimist και 1 φουσκωτό από χορηγίες συμπατριωτών μας αξίας 16.000 ευρώ.

Από 31-10-2017 ο Ν.Ο.Σ. είναι μέλος της Ε.Ι.Ο. (Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ιστιοπλοΐας) και έχουμε καταθέσει πλήρη φάκελο για αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματία Αθλητισμού.

Το λογότυπό μας έχει τον τιμονιέρη από το πλοίο της τοιχογραφίας των ανασκαφών  του Ακρωτηρίου και φιλοδοξούμε μελλοντικά να φτιαχτεί ένα πιστό αντίγραφο που θα ταξιδέψει μέχρι την Κυρήνη της Λιβύης, που είχαν πάει ΄και την ίδρυσαν  οι Προγονοί μας το 631 π. χ.

Η ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε και να παρακολουθείται τις δράσεις μας είναι: http://www.santorininc.com. και το λογότυπο της εταιρίας σας είναι είδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ,  καλές δουλειές, υγεία,  αγάπη, ευεξία, ευτυχία, όνειρα χαμόγελα, επιτυχίες και ευχόμαστε ο θεός να χαρίζει υγεία σε σας και στην οικογένειά σας.

Για τον Ν.Ο.Σ. Πρόεδρος: Αντώνιος Ε. Καραμολέγκος τηλ. 6944371312