Ευχαριστήριο στον Ιωάννη Γραμμένο

Αξιότιμε κύριε Ιωάννη Γραμμένο με την πολύτιμη δωρεά σας (700 e) στον νεοσύστατο Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης, βάλατε το πρώτο λιθαράκι για να ξεκινήσει.

Ο Ν.Ο.Σ. με την παρουσία και τις δράσεις του, θα προσπαθήσει να μεταδώσει στα παιδιά και τους νέους τις αξίες του θαλάσσιου πολιτισμού και της ναυτοσύνης, προκειμένου να αναπτύξει ο σύγχρονος άνθρωπος αισθήματα αγάπης για τη Θάλασσα. Βρίσκεται εδώ για να διασώσει τις Ναυτικές Παραδόσεις της χώρας και να αποκτήσουν τα παιδιά μας σωστή Ναυτική Παιδεία.

Η ιστορία της Σαντορίνης πάντοτε ήταν και είναι άρρηκτα δεμένη με τη θάλασσα. Οι άνθρωποι της Σαντορίνης του τότε, χρησιμοποιούσαν τη θάλασσα ως μέσο μεταφορών για τις εμπορικές τους δραστηριότητες. Το 1843 – 1858 ναυπηγήθηκαν στους ταρσανάδες της Οίας και του Αθηνιού 70 Ιστιοφόρα.

Οι άνθρωποι της Σαντορίνης τού σήμερα, η νέα γενιά, τα παιδιά μας, μένουν στον τόπο τους και χρησιμοποιούν αυτή τη μαγική θάλασσα, που περιβάλλει το νησί, για να προσελκύσουν όλους τους λαούς της γης.

Σκοπός του Ν.Ο.Σ. είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη των κάτωθι αθλημάτων: α) Αθλητική Αλιεία, β) Υποβρύχιες Δραστηριότητες, γ) Τεχνική Κολύμβηση, δ) Ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης, ε) Θαλάσσιο Σκι, στ) Κολύμβηση, ζ) Υδατοσφαίριση, η) Καλλιτεχνική Κολύμβηση, θ) Κανό – Καγιάκ για ήμερα και άγρια νερά ι) Ιστιοπλοΐα τριγώνου  κ) Κωπηλασία.

Το  λογότυπό μας αποτυπώνει τον τιμονιέρη από το πλοίο της τοιχογραφίας των ανασκαφών  του Ακρωτηρίου, που “καπετανεύει” με μαεστρία το πλοίο του και φιλοδοξούμε μελλοντικά να φτιαχτεί ένα πιστό αντίγραφο που θα ταξιδέψει μέχρι την Κυρήνη της Λιβύης, που είχαν πάει ΄και την ίδρυσαν  οι Προγονοί μας το 631 π. χ .

Η ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε και να παρακολουθείται τις δράσεις μας είναι: http://www.santorininc.com/.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε ο θεός να σας χαρίζει υγεία σε σας και στην οικογένειά σας.

Για το σωματείο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Πρόεδρος: Αντώνης Καραμολέγκος τηλ. 6944371312

Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Δ. Ζώρζος

Γενικός Γραμματέας: Αγαμέμνων Α. Καραμολέγκος

Ταμίας: Χρίστος Π.  Γαλαίος

Ειδικός Γραμματέας, Έφορος Αθλητισμού και Έφορος Λιμένος: Δημήτρης Ε. Ζώρζος