Ένας Ιστιοπλοϊκός Αγώνας που αγγίζει τον Μύθο! “Aegean 600” Sailing Race in Greece

Ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης καλωσορίζει και επικροτεί την προκήρυξη του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «AEGEAN 600» του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας
Ανοικτής Θαλάσσης.
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος, από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου.
Στο «AEGEAN 600» θα πάρουν μέρος κορυφαίοι ιστιοπλόοι της ανοικτής θάλασσας από όλο τον κόσμο και τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη του κόσμου.
Είναι ένας αγώνας σχεδιασμένος από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους, σε μία πλεύση 605 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό! Ο στόλος του αγώνα, μετά την εκκίνηση από το Σούνιο, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Μήλο. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης, θα συνεχίσει νοτιότερα προς την Κάσο, και αφού αφήσει αριστερά την Κάρπαθο, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο.

Τα σκάφη θα πλεύσουν δίπλα από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Πάτμο, και θα διασχίσουν το Ικάριο, ένα Πέλαγος που υπόσχεται πάντα δυνατές ιστιοπλοϊκές συγκινήσεις. Οι αγωνιζόμενοι θα έρθουν, κατόπιν, αντιμέτωποι με την πρόκληση της πλεύσης ανάμεσα στη Μύκονο και τη Δήλο. Τα τελευταία νησιά της διαδρομής θα είναι η Γυάρος και η Κέα. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο.

Μέχρι τώρα έχουν, ήδη, δηλώσει συμμετοχή 47 σκάφη. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Η διοργάνωση θα αναδείξει τη μοναδικότητα του Αιγαίου Πελάγους και ως ιστιοπλοϊκού στίβου. Είναι ένας αγώνας που όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς, εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς, εθνικούς και γεωπολιτικούς.

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
www.aegean600.com

Για το σωματείο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου:
Ο Πρόεδρος: Αντώνιος Ε. Καραμολέγκος τηλ. 6944371312
Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Δ. Ζώρζος
Γενικός Γραμματέας: Αγαμέμνων Α. Καραμολέγκος
Ταμίας: Χρίστος Π. Γαλαίος
Ειδικός Γραμματέας, Έφορος Αθλητισμού, και Έφορος Λιμένος: Δημήτριος Ε. Ζώρζος